Laat de natuur je helpen

By 22 juli 2016 Blog No Comments

Ken je Klazien uit Zalk nog? Ze wist altijd overal een middeltje voor, welk kwaaltje of probleem je ook had. Ze had eenvoudige oplossingen voor huis- tuin- en keukenvragen (soort grootmoederswijsheden) maar ook middeltjes tegen lichamelijke ongemakken zoals bijvoorbeeld hoesten, keelpijn, pukkels etc. zij haalde alle (genees)kracht uit de natuur. Een aantal van haar bekende uitspraken (middeltjes) waren:

   Peterselie tussen je tenen tegen wratten
– Gestampte eikels tegen jicht
 Aardappelschillen om rimpels te voorkomenWat wij dagelijks voor lief nemen, de natuur, kan ons nóg blijer maken. Klazien deed het, Bach gaat daarin nog wat verder!

bach bloesems

Bach Bloesem
Het merk ken je waarschijnlijk wel al van de Bach Rescue producten, ik schreef er hier al eerder over. Er is meer moois van dat merk, de Bach Bloesem remedies! Dat zijn plantenextracten die positief inwerken op emoties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stress, piekeren, overbezorgdheid (bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap), faalangst, neerslachtigheid etc. Dr. Edward Bach ontdekte de werking van deze extracten eind vorige eeuw en vooral na zijn dood (1936) is de bekendheid van de Bach Bloesems groter geworden. Je moet je eens afvragen ‘wat voel ik?’ en dan vooral ‘wat wil ik niet meer voelen?’ voel je je bijvoorbeeld snel aangevallen, heb je een kort lontje, is je glas altijd half leeg? Door het gebruik van de juiste Bach Bloesems (puur of in de mix met een andere bloesem van Bach) kun je écht een rustiger mens worden, leuker in de omgang, attenter, positiever.
Heb je weinig zelfvertrouwen en slaat een (kleine)tegenslag je meteen compleet uit het zadel? Herken de gevoelens die je hebt door het invullen van een vragenlijst in het Bach Bloesem Boekje (BBB) en bepaal samen met de drogist welke combinatie ervoor kan gaan zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt, dat je wat zekerder van je zaak wordt en steviger in het zadel zit.

bach bloesem

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van mensen (uit de praktijk, ik verzon ze niet) met emoties die hun ontwikkeling/welbehagen eigenlijk in de weg stonden maar die door het nemen van Bach Bloesems zich nu veel fijner voelen. Want dát is wat de bloesems/de natuur met je kan doen, waarom zou je dat niet eens uit willen proberen? Zoals gezegd, het zijn plantenextracten en dus puur natuur. Het schaadt je niet, verstoord je eigen systeem niet, zijn geen pepmiddelen of chemische producten, maar versterken het goede dat in je zit. Er komt ruimte en rust in je lichaam en geest om de goede emoties vrij baan te geven. Het vermogen de stresssituaties te relativeren bijvoorbeeld, je jokt als je zegt dat stress (door alles wat je denkt dat je moet) je vreemd is. Onzekerheid, we kennen het allemaal, iets dat zoveel energie kost terwijl dat absoluut niet nodig is. Wees lief voor jezelf, pas dan kun je ook lief zijn voor een ander. Het begint altijd bij de basis en in dit geval is de basis de natuur en hee…..was het niet zo dat we zonder onze natuur niet kunnen leven? Denk daar maar eens over na!

BBB’s (Bach Bloesem Boekje) kun je natuurlijk gratis afhalen in de winkel en thuis eens rustig doornemen. Vul de vragen in, laat dat ook door iemand doen die dicht bij je staat en ga met de uitkomst naar de winkel voor de juiste mix van bloesems (er zijn er veel meer dan er op de foto staan).

bach bloesem

Hoe gebruik je Bach Bloesem druppels?
Eitje, geen gedoe! Je voegt enkele druppels toe aan je water en klaar ben je! De hoeveelheid druppels en frequentie van inname overleg je even met de geschoolde vakvrouw! Niet dat er wat mis kan gaan met de (verkeerde) druppels maar je kwam voor resultaat, neem dan ook het juist recept!

Nog één ding! Kinderen en huisdieren hebben ook emoties, ook zij kunnen dus enorm geholpen worden door de juist mix van Bach Bloesems. Compleet veilig én effectief, dat je het weet.

IMG_4140bach bloesem therapie

About Lynda Hovens