Cellulite

By 1 april 2016 Blog No Comments

Dames, even onder ons, dit heeft níks met maat te maken. Iemand met maat 36 kan last hebben van cellulitis en iemand met een grote maat hoeft het niet per definitie te hebben. Size doesn’t matter zeg maar. Iedereen kan er dus last van krijgen. Het is natuurlijk het hele jaar door vervelend maar met het oog op de naderende zomer willen we jullie er toch nog eens over bijpraten.

cellulite

 

Wat is cellulite?

Om te beginnen moet je weten dat ik geen tikfout maak, we hebben het over cellulite, niet over cellulitis. Dat laatste is namelijk een bacteriële infectie waarbij je huid ook kuiltjes vertoont maar vooral rood en warm aanvoelt. Dat is een andere aandoening dan de sinaasappelhuid waar wij het nu over willen hebben. In de volksmond hebben we het inderdaad over cellulitis maar we bedoelen meestal Cellulite, de kuiltjes en bobbeltjes in je huid waar vooral vrouwen vaak (80-90% van alle vrouwen) last van krijgen. Veel voorkomend op heupen, dijen en billen maar in principe zou je het overal op je lichaam kunnen krijgen.
Het is eigenlijk niet meer of minder dan vetophopingen onder de huid waardoor je bindweefsel zal veranderen.

Hoe ontstaat cellulite

Er zijn heel veel factoren die meespelen bij het ontstaan van cellulite, denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid en medicijngebruik. Wij willen ons vooral richten op dingen die je zelf kunt beïnvloeden. Cellulite is dan misschien geen ongezonde of slechte aandoening maar het kan wél door een negatief proces in je lichaam ontstaan.

Cellulite voorkomen

Garanties kunnen we niet geven, wel het advies om zo gezond mogelijk en actief mogelijk te leven. Gezonde voeding en voldoende beweging kunnen het eventuele ontstaan van cellulite flink afremmen en soms zelfs voorkomen.

Wat kun je doen tegen cellulite?

Best wel wat hoor, geen nood!
Rode bieten, watermeloen, ananas, blauwe bessen, asperges, broccoli, groene thee en vette vis! Zet dat regelmatig op je menu en je bent lekker bezig! Als je daarnaast ook nog zorgt voor wat beweging, zeg elke dag een uurtje wandelen in aanloop naar de Walk4theRoses in september, dan heb je een lekkere aanval geopend op die nare bobbels en hobbels. Overal waar een voedingsadvies gegeven kan worden is er ook een lijstje te vinden met producten die je beter niet (meer/teveel) kunt eten. Schot voor open doel?

Augurken, frites, chips, bewerkte levensmiddelen, met name kaas, worst en andere bewerkte vleeswaren. Dus alle voeding waar veel zout en/of suiker in zit. Maar denk ook aan kant en klare slasauzen en dressings, alcohol en…..koffie!

En waar komt de natuurdrogist in beeld?

Het fijne merk Weleda biedt hier uitkomst en laat er in de winkel een flinke wand gevuld zijn met een grote selectie Weleda producten. Denk daarbij o.a. aan verzorgings- en zelfzorgproducten. In de strijd tegen de cellulite staan Weleda Berken douchepeeling en Berken Cellulite olie bovenaan je “must have” lijst als je slim bent. Je kunt het nog uitbreiden met het BIO berken extract dat ervoor zorgt dat afvalstoffen beter afgevoerd worden (je druppelt het in je water of hapt zo tweemaal daags een eetlepel weg)

De douchepeeling verfijnt je huid en maakt ‘m glad, de olie verstevigt het bindweefsel. Berkenblad staat bekend om zijn zuiverende werking. Weleda gebruikt het eerste blad van de berk omdat daar de meeste goede stoffen nog in zitten. Als je je insmeert met de olie gebruik dan onderstaande massagetechnieken. Hierdoor stimuleer je niet alleen je doorbloeding maar zet je ook je lymfesysteem flink aan het werk.

cellulite

Dus dames, nu vol in de aanval voor een optimaal resultaat deze zomer? Extra duwtje in de rug nodig? Op het complete Weleda assortiment krijg je nu 2 euro korting én bij aankoop van een Weleda olie (dus niet alleen de Berken olie) krijg je ook nog eens een massageboek van Weleda gratis.

Eten, lopen, douchen, smeren…..appeltje eitje toch? Zet ‘m op!

 

 

About Lynda Hovens