De natuurdrogist – oud & nieuw!

By 31 december 2016 Blog No Comments

De laatste weken was het wat druk, kwam het er niet echt van om een blog voor jullie te maken maar vandaag, op 31 december 2016, mag een jaaroverzicht natuurlijk niet ontbreken! Wat was het een leuk jaar, althans, als je het míj vraagt. Er zijn een aantal leuke events in de winkel georganiseerd en nog elke keer als er een blog online gaat is het de grote vraag hoe de lezers het oppikken. Het is natuurlijk best een vorm van eenrichtingsverkeer, dat bloggen. Ik tik, jullie lezen en dat was dat! Een week is zó voorbij en dan is daar alweer een volgend onderwerp. Extra leuk was het dus dat ik laatst toevallig in de winkel was en er een meneer vroeg naar de schrijfster van het artikel over ondernemers. Een aangenaam gesprekje later en een wuivende veer op mijn hoed rijker waren we het met elkaar eens dat er wel degelijk gelezen wordt, dat er mensen echt wel iets doen met de het onderwerp dat elke keer behandeld wordt. Het meeste recente voorbeeld is het artikel over CBD! Het goedje dat uit de wietplant gewonnen wordt kan op vele manieren voor je gezondheid ingezet worden en dát was niet aan dovemans oren gericht! De hele voorraad was binnen no time uitverkocht en er moest met spoed een nieuwe bestelling bij de leverancier geplaatst worden. Het resultaat? We noemen geen namen maar die ene jongeman die na jaren Ritalin te hebben gebruikt daar nu, na gebruik van CBD, helemaal mee kon stoppen!!

Laten we nog eens terugblikken naar een twaalftal blogs van het afgelopen jaar.

 1. In januari, na al die feesten en partijen, schreef ik over de grote schoonmaak van je lichaam. Een goed begin om fit en gezond het nieuwe jaar weer te starten.
 1. In februari, die grijze wintermaand, ging het o.a. over die broodnodige vitamine D die we op diverse manieren binnen kunnen krijgen. Over voedingsmiddelen en het belang van zonlicht.
 1. In maart werd er een informatieavond in de winkel georganiseerd voor mensen die last hebben van of meer willen weten over voedselintolerantie. Die avond was een groot succes en dat soort avonden zullen er beslist vaker komen.
 1. Omdat het best een complex onderwerp is hebben we het er in april nog eens over gehad.
 1. Nagels, we kleuren ze graag maar dan wel met producten die onze handen/nagels ook nog eens goed verzorgen.
 1. De zon aanbidden we maar ons haar zucht onder die warme stralen. Het hele jaar door maar zeker in de zomer wil je het allerbeste voor je haar.
 1. Een veelgehoorde vraag toen de ‘gewone’ drogist ineens een natuurdrogist werd was; ‘maar waarom is dat allemaal beter dan bijvoorbeeld Nivea en Dove? Dat is toch ook goed?’ We vinden het belangrijk dat je weet wat je smeert, dat maakt het bewuster kiezen een stuk eenvoudiger.
 1. Stilzitten en lekker eten, dat deden we massaal afgelopen zomer. Daarna werd het tijd om het weer eens even over cholesterol te hebben.
 1. We willen allemaal het allerbeste voor onze kinderen. De commercials proberen ons in de luren te leggen met al hun zgn. ‘gezonde snacks’. Een leuk stukje over gezonde lunchtrommeltjes dus in september als iedereen weer naar school gaat.
 1. Wratten, wat doe je er tegen en hoe kun je ze voorkomen?
 1. Tja, dat ene artikel. Het moest er gewoon een keer komen en gelukkig hebben we er allemaal alleen maar positieve reacties op mogen ontvangen. Ondernemen is een avontuur, een vak apart. Als ondernemer wordt je vaak maar voor lief genomen maar stel je ons dorp eens voor zónder!
 1. Het bewuste artikel over dat goedje dat eigenlijk niet mag maar dat inmiddels wel erg populair is én dus goed werkt voor velen!

Dus dat! 2016 was goed! 2017? Daar heb ik Vera even over aan de tand gevoeld want alleen zij kan natuurlijk vertellen wat er staat te gebeuren in weer een nieuw jaar van de Natuurdrogist! Ik citeer:

‘De laatste uren van het oude jaar tikken langzaam weg,2016 was voor ons een bewogen maar vooral spannend jaar.
Een jaar waarin het roer om ging, van “gewone” drogist naar Natuurdrogist. Het jaar waarin we veel nieuwe onbekende producten aan je voorstelde, maar ook een jaar van webshop, bloggen en social media. Jou als klant informeren, laten zien dat gezondheid en schoonheid ook op een “groenere, gezondere” manier benadert kan worden. We hebben trouwe klanten verrast en hebben aan nieuwe klanten ons assortiment laten zien

Wat 2017 ons zal brengen weten we nog niet, maar een aantal dingen weten we al wel:

Zo komen er begin volgend jaar 2 nieuwe “groene” lijnen in ons assortiment. Gaan we door met onze succesvolle kaarten in Grubbenvorster dialect en wordt deze zelfs uitgebreid! Ook komen er een aantal thema-avonden, zullen we je blijven informeren hoe belangrijk het is om te weten wat je eet en wat je smeert. En blijven we je bewijzen dat een Natuurdrogist geen geitenwollensokkenwinkel is (leuk woord voor scrabble) maar een winkel die open staat voor nieuwe producten en trends (en dat deze dus gewoon in Grubbenvorst te verkrijgen zijn 😉).

Wij kijken heel positief naar het nieuwe jaar en zijn ervan overtuigt: wie goed doet, goed ontmoet! Wij zijn ontzettend blij met jou als onze klant en danken je voor het vertrouwen. Hopelijk mogen we jou ook in het komende jaar weer verwelkomen in onze winkel.

Vanaf woensdag 4 januari staan wij voor je klaar. Wij wensen jou en je gezin, een mooie jaarwisseling en een gelukkig maar vooral gezond nieuw jaar!

Tim & Vera’

 

Niets meer aan toe te voegen en natuurlijk ook namens mij een fantastisch 2017 gewenst!

 

*PROOST*

 

Lynda

About Lynda Hovens