Deze is voor de mannen…

By 25 maart 2016 Blog No Comments

Het wordt dan nu toch echt tijd voor een beetje aandacht voor “onze mannen”! Ik snap het wel hoor, na al die weken “getut” voor voornamelijk de vrouwelijke klanten van de natuurdrogist willen jullie ook wat leuks/belangrijks/nuttigs lezen. Say no more, here we go! Lees en wees vooral niet eigenwijs. (niks persoonlijks 😉 )

Van vrouwen is bekend dat ze vaak moeten plassen, mannen vinden dat lastig. Maar beste mannen…weten jullie wat pas écht lastig is? Als jullie zelf vaak moeten plassen! Als je vooral ’s nachts regelmatig je warme bed uit moet voor een sanitaire stop moet je even wakker blijven. Echt, let eens op wat er aan de hand is (zou kunnen zijn). Waarom zeg ik dat? Met name de groep mannen vanaf 45 jaar moet even goed mee blijven lezen. Maar liefst 50% van jullie krijgt te maken met plasklachten.  Die nachtelijke bezoeken aan het toilet kunnen een voorbode zijn van iets wat je uiterst serieus moet nemen. Iets dat je kenbaar moet maken, dat je bespreekbaar moet maken. Denk nou niet dat je een zeikerd bent als je dat doet, juist niet! Een slimme man geeft zijn plasklachten aandacht.
-Het moeilijk op gang komen van het plassen,
-een zwakke urinestraal, het niet goed kunnen legen van je blaas
-binnen twee uurtjes wéér moeten plassen
-het moeilijk op kunnen houden van de urine

Allemaal typische verschijnselen van een eventuele vergroting van je prostaat.

verzorging voor mannen

 

Prostaatvergroting

Nou hoeft dat verschijnsel niet meteen tot rinkelende alarmbellen te leiden maar je moet het wél alert zijn. Prostaatvergroting is dan meestal goedaardig maar het kan wel de kwaliteit van leven beïnvloeden en zélfs consequenties hebben voor je seksleven (zo, wij schromen geen onderwerp).

Wees een slimme vent en neem deze klachten niet voor lief omdat ze bij het ouder worden zouden horen. Het is gewoon lastig en je kunt er echt iets aan doen! Wil je weten of je jouw plasproblemen veroorzaakt worden door een goedaardige prostaatvergroting, doe dan even de prostaattest. Die test is gratis af te halen bij Vera Beauty & Health. Die test is gebaseerd op de Internationale Prostaat Symptoom Score (IPSS) en geeft je snel duidelijkheid. Moet je naar de huisarts of is dan niet (meteen) nodig, binnen een paar vragen ben je eruit.

Als huisartsbezoek niet nodig blijkt kun je natuurlijk wel zelf wat aan die vervelende klachten doen. Er zijn diverse (natuurlijk) zelfzorgmiddelen die je klachten kunnen verminderen. Je kunt de test meteen in de winkel invullen en het benodigde product aanschaffen. Mocht er onverhoopt uitrollen dat je je beter bij de huisarts kunt melden hoef je de straat maar over te steken om een afspraak te maken. De test kun je overigens ook online doen als je je daar prettiger bij voelt. Het voordeel van de test in de winkel doen is dat Vera met je mee kan kijken (geen schroom mannen! ) en als zij het niet vertrouwt om met zelfzorgmiddelen aan de slag te gaan kan zij je alsnog adviseren naar de huisarts te gaan want…..bovengenoemde klachten kunnen natuurlijk ook een andere oorzaak hebben.

prostaattest

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Neem je klachten niet voor lief en wacht niet af tot verschijnselen als pijn bij het plassen en bloed bij de urine zich aandienen. Hoe zit dat nou met prostaatkanker? Het ontstaat in de cellen van de klierbuisjes van je prostaat. Hierdoor gaat je prostaatweefsel veranderen. Een arts kan deze verandering voelen als een vergroting of verharding van de prostaat. Nou willen we niet zeggen dat het je niet kan overkomen als je tijdig naar de huisarts gaat maar negeer die plasklachten alsjeblieft niet!

NOTE: je kunt ook met je voeding je prostaat in optimale conditie proberen te houden. Voedingsmiddelen als bijvoorbeeld broccoli, cranberry’s en vette vis bevatten veel goede stoffen. Tips om je prostaat zo gezond mogelijk te houden kun je hier nalezen.

mannen1

Dan een leuker onderwerp, omdat ik nu toch even je aandacht heb. Ook jullie verzorgen je graag goed toch? Een fijne scheerbeurt hoort daar ook bij en als je nat scheert levert dat misschien nogal eens wat problemen op. Wilkinson weet wat mannen prettig vinden en hebben, omdat ook jullie allemaal anders zijn en andere wensen hebben, verschillende prettige scheermesjes in hun assortiment. O.a. de Wilkinson Hydro 3, Wilkinson Hydro 5, Hydro 5 Groomer. Voor mannen die zonder gedoe prettig willen scheren tegen een betaalbare prijs. Voor stoere mannen die snel en góed resultaat willen en voor mannen met baarden. Klinkt goed toch? Aankomende week voor jullie, mannen met en zonder baarden, de  “ik-wil-het-graag-uitproberen-actie”!

IMG_2689

Houder + mesje: Hydro 3    geen € 6.99   maar           € 3.50

Mesjes Hydro 3 / 4 stuks     geen € 9.15   maar           € 6.86

Houder + mesje: Hydro 5  geen € 8.99   maar           € 4.50

Mesjes Hydro 5 / 4 stuks    geen € 13.29  maar          € 9.97

Groomer Hydro 5                geen € 14.99  maar          € 7.50

Mesjes Hydro 5 / 4 stuks     geen € 13.29   maar         € 9.97

 

HYDRO – een volledig geïntegreerd scheersysteem met een hydraterend effect op je huid enkel terwijl je je scheert. Een primeur van Wilkinson Sword! Voor de moderne en veeleisende man van nu, dat ben jij toch? 😉

 

 

About Lynda Hovens