Een vernieuwde zaak en verwennerijen

By 20 november 2015 Blog No Comments

Klaar voor een nieuw avontuur!

En? Ben je geweest? Ben je gaan kijken naar de vernieuwde drogist? Ons dorp is nu een speciaalzaak rijker, hoe fijn is dat? Geen standaard assortiment meer maar hele mooie en fijne merken. Verzorgen staat vanaf nu gelijk aan verwennen.

Heel veel klanten hebben zich vandaag al lekker laten verwennen met een stukje overheerlijke appelplaatkoek die gemaakt is met producten van Bountiful. Daarnaast stonden de kleine bakjes met een lekker snackje erin? Je kon het niet missen! Er stonden bakjes met wat yoghurt en verse huisgemaakte granola. Granola is zeg maar gebakken muesli maar doordat je ‘m zelf maakt weet je precies wat erin gaat en wat je eruit laat. Erin gaan alleen maar gezonden noten, zaden en vruchten en eruit laat je de toegevoegde suikers! Kunnen we best wat van missen. Natuurlijk kun je kiezen voor de snelle kant en klare variant granola maar als je eenmaal zelfgemaakte granola hebt geproefd wil je echt nooit meer anders. Er zijn zelfs mensen die maken het bewust niet meer omdat ze het zó lekker vinden dat ze het als snack bij de tv gaan eten bijvoorbeeld! Kan natuurlijk ook, mits met mate.

granola 096 (Small)granola 100 (Small)

De afgelopen weken heb ik zelf ook wat variaties gemaakt. Het is heel eenvoudige eigenlijk, het kan bijna niet mislukken. Ik zal je twee varianten geven, daar kun je zelf natuurlijk je fantasie op loslaten want (bijna) alles is mogelijk.

Ik maakte granola met havermout, ongebrande gemengde noten, lijnzaad, pompoenpitten, kokosolie, biologische honing en koekkruiden. Qua hoeveelheden ben je een beetje afhankelijk van het formaat van je oven en bakplaat. Laten we zeggen dat als je een zak havermout van Bountiful neem ik daar de helft van heb gebruikt. Hier zijn ze dol op noten dus dat zakje (ook Bountiful) ging er zo goed als helemaal in. Ik koos ervoor de noten in stukjes te hakken maar als jij hele noten lekkerder vindt, ga je gang. Lijnzaad en pompoenpitten doe je gewoon op gevoel, er moet een beetje een lekkere mix ontstaan al is het grootste deel natuurlijk havermout. Ik smolt drie eetlepels kokosolie in een pannetje en voegde daar een eetlepel of vier honing aan toe en een eetlepel koekkruiden. Die laatste is geheel naar eigen smaak. Het vloeibare goedje mengde ik goed door de droge producten en daarna ging alles op een bakblik. Goed verdelen over het blik dat het overal ongeveer even dik ligt. De oven op ca.150/170 graden en daar ga je. Regelmatig omscheppen zodat alle kanten lekker gebakken worden. Een 20 tot 30 minuten ongeveer, dat is per oven verschillend en je bent klaar. Tijdens het afkoelen ook regelmatig omscheppen. Eenmaal afgekoeld kwamen er nog gedroogde blauwe bessen door. Je kunt de granola bewaren is een afsluitbare pot en daarin is het dan ongeveer een week houdbaar. De variant met kokosolie blijft een beetje “chewy”, door de honing en de kokosolie. Erg lekker!
Ben je meer van de krokante variant dan vervang je de honing door appelsap (biologisch), dat verdampt en daardoor blijft alleen de zoete smaak over en niet het vochtige.

Als je nou nog géén idee hebt waar ik het over heb moest je misschien toch even gaan proeven. Het is een zalig ontbijtproduct maar is ook lekker over je toetje of als tussendoortje. Vera heeft zelf ook een grote pot gevuld en zij maakte het wéér anders. Het recept heeft ze daar liggen dus vraag er gerust naar. Lekker zelf proberen, je huis ruikt heerlijk en het resultaat is om je vingers bij af te likken én voedzaam en gezond. Niet geheel onbelangrijk. Er kwam een heer in de winkel die zijn bakje helemaal leeg lepelde en meteen een grote glazen pot vol granola bestelde als cadeau voor zijn moeder die dat blijkbaar ook elke morgen al at….de kant en klare variant! Nu gaat ze huisgemaakte krijgen, wat een topcadeau !

Zolang er nog in de pot zit kun je gaan proeven, vraag het recept en kies meteen wat lekkere ingrediënten om te gebruiken. Het assortiment Bountiful is flink uitgebreid dus leef je uit!

Een sfeerimpressie van de nieuwe winkel? Vooruit, een sneakpeek maar ga vooral zelf even een rondje maken want er zijn heel wat nieuwe merken te vinden. Drie van mijn favorieten?

  • Organix
  • Bountiful
  • Lavera

Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jouw favorieten. (onder Comments kun je een reactie achterlaten 🙂 )

dio 013 (Small)dio 017 (Small)dio 019 (Small)dio 020 (Small)dio 024 (Small)dio 035 (Small)dio 037 (Small)dio 038 (Small)dio 040 (Small)

Fijn weekend!

 

 

 

About Lynda Hovens