Wat gaat er in de trommeltjes?

By 17 september 2016 Blog No Comments

En, ouders van schoolgaande kids, zijn jullie er weer helemaal aan gewend? Alles weer op tijd en uur en tasjes voor van alles die klaar moeten staan? Ongetwijfeld zijn jullie het schooljaar weer positief en vol goede voornemens begonnen. Gestreken gymkleren, goed gevulde trommels en bekers en op de fiets of lopend naar school. Toch? 🙂

Over die trommeltjes wilden we het even hebben. In de tijd dat mijn meiden naar de basisschool gingen mochten ze bijvoorbeeld geen luxe koeken of chocola meenemen, liever ook geen frisdrank. Als je de schappen in de supermarkt kent weet je dat het een uitdaging is om écht verstandig te kiezen. Alle zgn. ‘gezonde’ koeken en drankjes zitten bomvol suikers. Waarom noemen ze dat nog een gezond tussendoortje?

Op Instagram vind je een account van een moeder die daar héél bewust mee bezig is voor haar eigen kinderen. Veel mensen vinden die inspiratie prettig en volgen dus graag. @boxjegezond is het initiatief van Mirella, moeder van vier. Ik kan je vertellen dat er mooie ontwikkelingen aankomen, dat ze erg gedreven is dit initiatief nóg leuker te maken. Dus moeders, handen uit het haar en volgen maar!

Afbeeldingen50

Willen we er nog aan toevoegen dat er zo nu en dan ook best een gezonde koek in mag. Die maak je natuurlijk zelf, zo weet je precies welke ingrediënten erin zitten. Want onze kinderen, daar zijn we toch zeker zuinig op? Hier vind je een recept van havermoutkoekjes met appel- en perenstroop. Alle ingrediënten koop je natuurlijk gewoon bij de natuurdrogist en als je er dan toch bent…neem ook eens een fles suikervrije siroop van Coolbear mee. Dan kan er ook eens een keer wat anders dan water in de schoolbeker.

havertmout

Note: de rozijnen kun je ook vervangen door cranberries…en zelf een koek eten mag ook best 😉 . Ben je bekend met Pinterest dan kun je ook nog zoeken op ‘bento box’, dan wordt je overstelpt met ideetjes.

Noteer alvast in je agenda:
04-10-2016           4 jarig bestaan van Vera Beauty & Health
09-11-2016            Ladies Night bij Interchalet

Fijn weekend!

About Lynda Hovens