Grote schoonmaak

By 1 januari 2016 Blog No Comments

1 januari 2016! Moge het beste van 2015 het slechtste van 2016 zijn.

Ga je het nu dan écht doen? Beter voor jezelf zorgen bedoel ik dan hè. Al die goede voornemens geloof ik wel en ik zeg ga ervoor maar als je nou eens begint met goed voor jezelf te zorgen dan komen al die andere grote doelen en dromen ook écht wel (of nog even niet, dat kan natuurlijk ook). Begin gewoon bij het begin…en dat ben je zelf. Lastig he, jezelf op de eerste plaats zetten. Het is wel nodig want hoe kun je goed functioneren als je niet goed bent voor je lijf en leden? Volgens de trendwatchers gaan we steeds meer terug naar “gezond verstand” en ons gezonde verstand zegt heel luid en duidelijk dat maanden zoals december uitzonderingen moeten zijn want man wat worden we overladen met eten!

Dus….een new year……begint met schoonmaken!

Ik spreek even voor mezelf maar ik ben o zo blij dat het “gewone” leven weer begint. Dat al die liflafjes en extraatjes er even niet meer zo “bij horen”. Tjee, wat wordt je moe van al die extra suikers en koolhydraten! En als je dan denkt dat een goede nachtrust helpt heb je het mis. Dat overschot aan suikers, alcohol en koolhydraten zorgt ervoor dat je gewoon afgemat bent als je naar bed gaat maar dat je ook helemaal niet (meer) fit en uitgerust opstaat. Gezellig hoor, al die glaasjes en hapjes maar klaar ermee…..nú!

Vroeger maakte men na de feestdagen alleen het huis goed schoon maar gelukkig weten we tegenwoordig dat je lichaam (en geest) ook een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft. Laten we januari dus vol goede opruimmoed beginnen. Zuiver je lichaam met Rein van New Care of de Detox drinkampullen van Arkopharma. Note: je kiest één van de twee, niet alletwee tegelijk omdat je het éxtra goed wilt doen.

Afbeeldingen8

De ampullen zijn genoeg voor een kuur van tien dagen. Je breekt de ampullen gewoon open en lost de inhoud op in een half glas water (ca.100 ml). De kuur mag je natuurlijk meerdere keren per jaar herhalen. De inhoud van de ampullen is op basis van biologische plantenextracten en daardoor dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De tabletten van de New Care kuur Rein bevatten o.a. mariadistel, geelwortel, berkenblad en guldenroede……weet je dan wat? Mariadistel heeft een positieve invloed op je lever, geelwortel stimuleert je immuunsysteem en is een antioxidant. Goed voor je lever én huid. Berkenblad ondersteunt je urinewegen en spijsvertering. Paardenbloem ondersteunt je leverfunctie, Grote Klis bevordert de inwendige reiniging door je nieren…enzoverder enzovoort. Dat waren natuurlijk niet alle ingrediënten maar voordat je afhaakt of je hoofd gaat tollen….

Afbeeldingen9

 

Voor beide kuren geldt: voldoende (water) drinken, je moet je afvalstoffen en giften kwijt. Als je niet voldoende water drinkt kun je hoofdpijn krijgen en kan je huid onrustig worden omdat de gifstoffen er toch érgens uit moeten.

Wat je in élk geval moet doen, het maakt niet uit welke kuur je zou willen kiezen, is informatie vragen. Begin nooit zomaar op eigen houtje aan welke kuur dan ook. Als je je lichaam wilt reinigen om het nieuwe jaar schoon, fit en met een goede spijsvertering te beginnen laat je je alles nog eens goed in de winkel uitleggen! Voedingssupplementen zijn nooit “de oplossing”, zijn geen wondermiddelen die ervoor zullen zorgen dat alles weer lekker gaat lopen en goed functioneert. Gezonde voeding is altijd het allerbelangrijkste, voedingssupplementen zijn een aanvulling.

Nou zit ik dit te tikken en valt mijn oog weer op de agenda die ik in mijn brievenbus kreeg van de Plaggenhouwers. Man wat een moordtempo hebben die vanaf 2 januari! Nou vier ik geen Vasteloavend maar weet ik natuurlijk wél dat er tijdens die periode ook weer het nodige aan “hapjes en drankjes” verorbert zal worden. Ergens half februari komt daar dan weer een einde aan en ben je wéér 6 weken verder. Wil je tóch lief zijn voor je lijf, vraag dan eens bij de natuurdrogist naar de voorbereidingen die je daarvoor kunt treffen. Echt, er schijnt bijvoorbeeld een middeltje te zijn dat ervoor zorgt dat de (eventuele …yeah right 😛 ) kater niet al te kattig zal zijn! Verkies kluchtig boven “kattig” en probeer tóch een beetje zuinig te zijn op je lichaam (ja mam), je doet er jezelf zo’n groot plezier mee. Natuurlijk, geniet van het leven maar wel met en gezond, fit en actief lichaam.

Quote van deze week?

66df0356d90fbed8bea60aaf0b906198

Dus dat…..fijne eerste week!

 

 

bron header: feastingathome.com

 

 

 

 

About Lynda Hovens