Het beste voor je haar

By 4 juni 2016 Blog No Comments

Zij die stijl haar hebben willen krullen en zij met krul gaan met de stijltang aan de slag. Rood, blond, zwart, high lights of low lights en föhnen tot het precies goed zit. We zijn voor wat ons haar betreft niet snel tevreden en willen graag allemaal dat weelderige, gemakkelijk te stylen haar. Zo uit bed, twee handen erdoor en gaan. Dat. We willen er best wat aan uitgeven bij de kapper maar zodra het op shampoo aankomt klinkt die schreeuwerige reclame over die XXXL voordeelverpakkingen wel héél aantrekkelijk. Veel voor weinig. Het resultaat is ernaar, veel chemische rommel voor weinig. Terwijl het ook heel anders kan. Als je tenminste even met me mee wilt rekenen.

organix shampoo

 

“Weet je wel hoeveel flessen van merk X ik daarvoor kan kopen?! “

De eerste opmerking die ik hoor als ik het zo eens met deze of gene over de shampoo heb ik die gebruik. OGX, voorheen Organix genoemd (de blauwe, met Arganolie en dus geschikt voor mijn gekleurde *sst* haar) is al jaren mijn favoriete merk als het gaat om het wassen van mijn haar. Het merk is al een hele tijd in Nederland op de markt maar het is niet overal te koop, het merk valt niet in de categorie ‘koopjes’ namelijk. Als dat wél is waar jij je goed bij voelt, kun je nu eigenlijk gewoon een bak koffie gaan zetten want dan wil je mijn verhaal niet horen. Mensen die nog steeds niet helemaal tevreden zijn met hun product of op zoek zijn naar een luxe, duurzaam product voor hun haar blijven natuurlijk nog even zitten 🙂 .

OGX is een heel mooi merk. Mooi qua uiterlijk en mooi qua samenstelling én verzorgende werking. Het oog wil ook wat, dat hebben ze bij OGX goed begrepen. De flessen hebben per soort een andere kleur. Als je ze zo op een rijtje ziet staan lijkt het net een snoepwinkel, je zou ze allemaal wel willen proberen. (Wat overigens ook kan want er bestaan ook mini’s van) De flessen zijn anders dan van andere merken, minder hoog en lekker rond. De verpakking, van fles tot gebruikte inkt op de etiketten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en dus milieuvriendelijk.

organix haarolie

 

De inhoud ruikt heerlijk! (Niet geheel onbelangrijk) Volle rijke geuren. De textuur van zowel de shampoo als de conditioner is prettig in gebruik. Niet te vloeibaar, ook wel prettig want anders wordt er veel van het product verkwist omdat het van je handen loopt. Er worden géén sulfaten, parabenen of fosfaten gebruikt en er wordt niet op dieren getest. Er zit ook meer in de fles dan bij een willekeurig ander merk, 385ml bij OGX ipv 250ml bij een ander merk. Dat scheelt toch weer een paar wasbeurten per fles.

De kwaliteit is dusdanig dat je er echt heel weinig van nodig hebt! Geen handpalm vol shampoo of conditioner maar echt maar een béétje. Hierdoor doe je dan ook lekker lang met een fles. Ik doe denk ik vier keer zo lang met mijn fles OGX Shampoo en Conditioner dan met een goedkoper ander merk. Dus als je het omrekent is het helemaal niet zo duur als het lijkt. Tel daar dan bij op dat je dus maar één keer een set lege flessen weggooit tegen vier keer de flessen van een ‘koopje’.

organix haarproducten

Het duurt langer voordat ik mijn haren weer moet wassen, ze worden minder snel vet. Ook krijg ik er geen jeuk van op mijn hoofd (wat gênante krabtaferelen voorkomt 😉 , zó vervelend…jeuk op je hoofd!) Dus, minder vaak gebruiken, minder gebruiken per wasbeurt…superzuinig in gebruik! De shampoo wast ook echt schoon, de conditioner maakt zacht zonder te verzwaren.

OGX is altíjd een goed idee maar met de zomer voor de deur (juhuuu zon??) is het helemaal belangrijk goed voor je haar te zorgen. Vaak wil je geen hoedje of pet op en een haarolie tegen zonbeschadiging is niet geschikt voor dagelijks gebruik. Je haar krijgt een flinke dreun van al die zon, zee en zouten. Je haar zal een stroachtige structuur krijgen waar niks leuks meer mee te doen zal zijn. Dat wil je niet! Voor éxtra verzorging heeft OGX ook diverse producten, zoals bijvoorbeeld een fijne olie die je tussendoor kunt gebruiken, voor een broodnodige boost.

Zie je het voor je? Een door de zon gebruinde glanzende huid, dansende weelderige lokken, kleurig gelakte nagels op vingers en tenen…het beloofd een práchtige zomer te worden……ooit 😛 .

organix volumeshampoo

 

Onze varianten:
Bij uitgedroogd haar (door zwembad / zon): Sea Mineral Moisture
Bij dof en beschadigd haar, voor een boost!: Reviving Vitamin E
Bij droog en poreus haar: Macadamia Oil
Bij droog en beschadigd haar: Argan Oil & Sheabutter
Bij droog en beschadigd haar met extra voeding: Moisture Vitamin B5
Bij droog, beschadigd en gekleurd haar: Argan oil of Morocco
Bij droog haar en een geïrriteerde hoofdhuid: Tea Tree Mint
Bij fijn en droog haar: Coconut Water
Bij slap, dun en futloos haar: Cherry Blossom Ginseng
Bij slap en breekbaar haar: Keratin Oil
Voor zijdezacht, glad en pluisvrij haar: Brazilian Keratin Smooth
Voor normaal veerkrachtig haar dat gezond moet blijven: Coconut Milk
Bij steviger en voller haar: Biotin & Collagen

” Verwen je haar met al het goede uit de natuur”

About Lynda Hovens