Ik daag je uit

By 26 november 2015 Blog No Comments

Of eigenlijk, ik wil niet in m’n eentje alles poetsen om te testen! Waar heb ik het over? Ik neem je even mee naar een blogpost die ik afgelopen week op mijn eigen blog plaatste.

“Serieus, ik doe fanatiek aan afvalscheiding, ben overdreven verslingerd aan mijn Toon, doe liever een vest aan (en sjaal om) dan dat ik te vroeg de verwarming aan draai. Heb geen wasdroger en geen vaatwasser. Zuinige lampen – Check…..en meer van die dingen. Maar dan ineens…tijdens het poetsen van mijn badkamer……

De mensen die “ze” in huis hebben (gehad) weten hoe een badkamer eruit kan zien na twee intensieve persoonlijke verzorgingsbeurten van tieners. Zo heb je een schone en opgeruimde badkamer en zo…is dat dus helemaal anders! Nu hoor je me niet zeuren over dat poetsen, met de juiste spullen is dat toch zo gedaan? Een spraytje hier, een pufje daar…..stralend en fris. Zoals een badkamer hoort te zijn. Het overtollige sop spoel je weg (een keer of drie want ik hou van schuimige sopjes)….uhm….wát spoel ik daar nou eigenlijk allemaal weg?”

poets 011 (Small)poets 018Als je me kent, weet je dat ik graag dingen uitprobeer en zeker opensta voor nieuwe dingen. Noemde ik afgelopen week mijn drie favorieten op, kan ik daar na deze week misschien wel een merk aan toevoegen. En dat kwam door die mevrouw die op Facebook een reactie achterliet onder het artikel van vorige week. Een van háár favorieten is Ecover. Daar moest ik dus meer van weten. Ik heb het natuurlijk wel al vaker zien staan maar ja, ik hou van sop en schuim en lekkere luchtjes etc. en kán zo’n milieuvriendelijk artikel dat wel? Want er zitten geen stofjes in die voor het schuim zorgen bijvoorbeeld, maar stom om te denken dat het schuim ervoor zorgt dat iets schoon wordt natuurlijk. Hoe naïef kun je zijn, chloor voor het toilet gebruiken we niet want dát is schadelijk voor ons milieu maar keukenreinigers die zogenaamd alle bacteriën doodt gebruiken we graag…..het bleekbevattend bestanddeeltje…hebben we niet gezien want we lezen alleen de voorkant en die belooft ons stralend en hygienisch schoon!

Nou kun je zeggen ja dag, weet je wat zo’n fles kost? Hm hm, net wat meer dan een regulier schoonmaakmiddel/afwasmiddel/toiletreiniger maar als je nou toch eens die achterkant gaat lezen, als je gaat beseffen wat je na gebruik allemaal door je gootsteen/toilet spoelt…wat kost het om ons milieu op peil te houden? Links om of rechts om we betalen ervoor. Zou je niet liever wat meer betalen voor iets waarmee je het zo goed mogelijk doet? Waarmee je “footprint” die je uiteindelijk achterlaat op deze wereld niet zo enorm diep zal zijn? Waarmee je er zelf alles aan doet om deze mooie wondere wereld zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden zodat je kinderen en alles wat na hen komt zich ook nog kan verwonderen over de mooie natuur en alle bewoners van deze aardbol? Dankzij het uitgebreide Ecover-assortiment kun je op een makkelijke manier een gezonde en duurzame leefomgeving creëren voor jezelf en je gezin, nu en in de toekomst. Ga ik te diep? We hadden het over schoonmaakmiddelen toch? Klopt! Maar als ik ergens enthousiast over ben en iemand daarmee aan kan steken zal ik dat zeker niet nalaten (noem het een onhebbelijkheidje, kleinigheidje hou je toch altijd 🙂 ).poets 013

Anyway, ik daag je uit want ik kan me zo voorstellen dat je er helemaal geen boodschap aan hebt wat IK van ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten van Ecover vindt. Jouw gezin is heel anders dan dat van mij, jouw eisen aan een product hoeven niet op die van mij te lijken en voor iedereen is “schoon” weer anders schoon. Dus….ik stel voor dat ik het afwasmiddel ga testen, ik zal immers een van de laatste der Mohikanen zijn die nog met de hand afwast gok ik zo. Zoek ik nog drie mensen die een product van Ecover aankomende week willen uitproberen. De eerste drie die onder dit bericht een reactie achterlaten mogen bij Vera in de winkel hun gratis Ecover product ophalen! We willen de allesreiniger testen, de vloerzeep en zeg de vaatwastabletten (geef in je reactie even aan welk product je zou willen testen van deze drie) Doe je mee? Wil ik natuurlijk wél ook van je horen wat je ervan vond, daarom doen we samen deze test! Deal?

Teamwork, ik hou d’r van!

Tot volgende week,

Lynda

PS: Waar en hoe je een reactie achter kunt laten? Normaal gesproken door op Comments te klikken onder de titel van dit artikel maar ik zie nu dat die functie nog niet werkt. Ga ik even voor je achteraan, komt dus goed. Voor nu kun je dan je reactie achterlaten op het Facebookpagina van Vera Beauty & Health.

 

About Lynda Hovens