Je lichaam in balans

By 17 mei 2017 Blog No Comments

Eten en drinken, we kunnen er lang en breed over praten, het zijn basisbehoeftes die we met z’n allen nodig hebben om gezond te blijven. Althans, een gezonde voeding draagt daar natuurlijk aan bij, het is geen garantie dat je niet ziek wordt als je gezond eet. Over wat gezonde voeding is verschillende mening enorm. De een zweert bij een voedingspatroon zonder koolhydraten, de ander kiest voor suikervrij en weer een ander……

Niks mis mee, iedereen moet dat natuurlijk helemaal voor zichzelf bepalen áls ze maar zorgen dat ze de belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen die het lichaam nodig heeft om in balans te blijven, om zo gezond mogelijk te blijven en om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. We vragen nogal wat van ons lichaam, we zijn altijd druk en hebben geen tijd om te luisteren naar de signalen die het lichaam vaak afgeeft. Het gevolg is dan vaak dat je ziek wordt of in elk geval vage klachten krijgt. Soms is dat al op te lossen met weer even strikt naar je voeding kijken en rust nemen….maar niet altijd. Soms heb je je lichaam zó uitgeput dat de ‘zelfherstelfunctie’ het niet meer doet. De brandstof is als het ware op, je cellen (want daar bestaan we uit) zijn leeg! Dáár ligt dan ook de oorzaak van je klachten, in die lege cellen. Dus daar zul je dan wat aan moeten doen. Met een moeilijk woord noemen we Cellulaire geneeskunde.

Cellulaire geneeskunde

Wat is dat, Cellulaire geneeskunde? In het kort? 😉 Het zorgt voor opheffing van bestaande tekorten een microvoedingsstoffen op celniveau. Dus die cellen, die je helemaal leeg geleefd hebt zeg maar, die worden op deze manier weer flink aangevuld zodat jij je weer beter gaat voelen. Want wist je, dat uitputting van die cellen een belangrijke, zo niet de belangrijkste, oorzaak is van veel chronische ziektes?

C.G. (jongens, het is een hele mond vol anders 😉) helpt dus bij het aanvullen van je tekort aan microvoedingsstoffen en daarmee kunnen ziektes voorkomen worden én behandelingen tijdens ziekte ondersteund worden. Je wist natuurlijk allang dat er een sterke relatie bestaat tussen de kwaliteit van ons eten en het ontstaan van gezondheidsklachten.

Waarom CelXpert?

Wat maakt CelXpert bijzonderder dan de goede merken die al te koop waren? De stoffen worden opgenomen in de cel. De ingrediënten (o.a. vitamines en mineralen) zijn zó klein dat ze makkelijk door de celwand worden toegelaten in de cel. Dit is heel belangrijk voor bijvoorbeeld chronisch zieken, waarbij de opname van de vitamines en mineralen vaak al stagneert.

Het zijn voedingsstoffen die ons nodig heeft en die we dus uit onze voeding moeten halen. Daarin gaan de kenners veel verder dan alleen maar twee stuks fruit en 3 ons groente per dag. Ze hebben het dan over vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, plantenstoffen etc. Nou, die eerste twee hebben we denk ik allemaal wel redelijk in beeld maar de rest……vaag verhaal voor de meeste van ons. Toch zijn ze allemaal heel belangrijk want een tekort kan uiteindelijk leiden tot o.a. een verlaging van hormonen en andere stoffen die nodig zijn voor een goede communicatie tussen cellen en enzymen.

Wil je niet! Daarom is het verstandig je eens te laten informeren over CelXpert. ‘Onze’ natuurdrogist is de eerste winkel in Nederland die dit merk verkoopt. Zij weten er dan ook voldoende van om je op weg te helpen. Ook als je denkt dat je het allemaal prima doet, studies hebben aangetoond dat het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander helemaal niet toereikend is om het lichaam te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Het is best een ingewikkelde materie maar voor je gezondheid heel belangrijk.

Laat Vera je vertellen welk CelXpert Vitale Celstoffen Programma bij jouw klachten past. De producten van CelXpert bevatten géén:

restanten pesticiden (chemische bestrijdingsmiddelen)
synthetische smaakstoffen
synthetische kleurstoffen
microbacteriele contaminatie (besmetting)
gist
lactose
gluten
MSG (is E621: laat je eetlust toenemen)
bestraling
allergenen
transvetzuren
zware metalen
noten
tarwe
GMO’s (genetisch gemanipuleerd organisme)
BSE (gekke koeien ziekte)

….niks engs dus. Je kunt het met een gerust hart proberen! Wil je weten welke tekorten jouw lichaam ervaart? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak bij Natuurgeneeskundig therapeut Petra van Dongen. Informatie hierover vindt je ook bij Vera in de winkel. Wil je alles nog een rustig en uitgebreider nalezen dan kan dat op de website van CelXpert.

 

Groet,

 

Lynda

 

 

About Lynda Hovens