Je zuurgraad testen

By 18 december 2015 Blog No Comments

“Ben jij zuur?”…dat vroeg ze écht? “Doe eens lief!” was mijn reactie, ha! Ze bedoelde het natuurlijk niet zo, weet ik toch! Anders had ik me heus op m’n hakken omgedraaid maar haar grijns vertelde me dat er wat leuks te weten was! Heb ik oren naar en jullie misschien ook wel.

Diabetes, jicht, nierstenen, spierpijn, psoriasis, galstenen, stijve nek, huidklachten, artritis, fybromyalgie, artrose, menopauze, hoog cholesterol……en nog véél meer gezondheidsklachten nemen we vaak maar voor `lief`. We zijn er vaak niet van op de hoogte dat we veel klachten kunnen voorkomen door de verzuring van ons lichaam tegen te gaan. Ons eetpatroon en onze levensstijl kunnen onze gezondheid op termijn beïnvloeden. Zowel positief als negatief. Voeding, overmatige spierbelasting en stress(!) produceren na verbranding zure afvalstoffen. Je lichaam moet dat kwijt, klinkt simpel….is het helaas niet. Zure afvalstoffen als o.a. urinezuren, vetzuren, melkzuren, azijnzuren en looizuren worden door diverse activiteiten en producten in ons lichaam aangemaakt. Bijvoorbeeld: Suikers zorgen voor vetzuur, stress voor urinezuur, koffie/zwarte thee/ rode wijn voor looizuur etc. Al die zuren zorgen weer voor gezondheidsklachten als we er niet voor zorgen dat we er vanaf komen óf ze zelfs niet eens of nauwelijks binnen krijgen.

Kan ik je nu gaan overspoelen met een lijst van voedingsmiddelen die slecht voor ons lichaam zijn en een lijst met voedingsmiddelen die juist weer goed voor ons zijn maar daarvoor stuur ik je liever door naar de winkel. Daar liggen boekjes waarin die lijstjes heel overzichtelijk naast elkaar staan.

Op die vraag “ben jij zuur?” kan ik inmiddels antwoorden dat dat níet zo is! De man en ik deden de test. (ook verkrijgbaar in de winkel) waarmee kan worden bepaald of er, en in welke mate, er sprake is van verzuring. Wij waren een leuk setje om dat te doen want mijn voedingspatroon is heel anders dan die van de heer des huizes. Zo laat ik suikers staan, consumeer ik niet tot nauwelijks koolhydraten en beperk ik vet tot het minimale. Zo bleek dus uit mijn test dat er geen sprake is  van verzuring en uit die van de man…..laat ik het zo zeggen..hij heeft al twee groene smoothies achter zijn kiezen en heeft een  doosje Alka Tabs met magnesium in zijn binnenzak.IMG_1827Alka producten helpen je met het ontzuren van je lichaam waardoor je klachten zullen verminderen. Als je daarnaast ook op je voedingspatroon let zal de verzuring flink beperkt worden en nieuwe verzuring enorm vertraagd. Alle informatie over deze basische producten staat in de boekjes die….jawel…ook weer in de winkel liggen. Wel heb ik een foto voor je gemaakt van de ingrediënten van die groene jongen. Als je iets wazigs ziet staan zeg het dan, ik zie het namelijk niet. Ik zie alleen een enorme hoeveelheid groenten, fruit en kruidennamen staan. Wat kan daar mis mee zijn? Als zelfs de man hier het wil proberen kan ik je zeggen dat het geen hocuspocus is want hij houdt namelijk niet van “gedoe” en haalt dat soort informatie en kennis het liefste bij de artsen. Waarom niet eens een keer met goede producten je klachten weg te werken? Je kunt het op zijn minst proberen, niks schadelijks aan en je zult blij zijn met de nieuwe energie die je erdoor zult krijgen.IMG_1839Laat het duidelijk zijn dat ik allesbehalve een geschoolde arts ben en niemand een spookverhaal wijs wil maken. Ik rook niet, ik drink niet, ik snoep (tijdelijk 😛 ) niet en dat wat ik kan doen om mijn lichaam zo lang mogelijk zo optimaal mogelijk te laten functioneren wil ik doen. Jij niet?
Natuurlijk draait alles om balans, dat is geen kleinigheid maar alle kleinigheden leiden tot balans. Als je op een eenvoudige manier een leuk leven kunt leiden laat je dat toch niet na? Toch?

Hoera, ik ben niet zuur….en hopelijk (ook voor mij 😉 ) voelt de man zich binnenkort ook weer wat beter want hij herkende wel degelijk wat kwalen uit de waslijst die ik eerder opsomde.
En jij? Ben jij zuur?

Trouwens, omdat het bijna kerst is en we gezelligheid natuurlijk nooit uit de weg moeten gaan…..wie van jullie is er in voor een gezellig momentje in ons dorp? Morgen (zaterdag 19 december) zal er vanaf een uur of 4 een sfeeravond zijn waaraan diverse ondernemers zullen deelnemen. Zij willen hun klanten bedanken voor hun vertrouwen in hun product/winkels. Een hapje en een drankje staan op jullie te wachten, daar waar de vuurkorven branden en de muziek gezellig speelt. In aanloop naar kerst zijn er diverse leuke akties en kun je natuurlijk nog snel wat kerstaankopen doen. Loop je gezellig even aan? Je bent van harte welkom. Waar? Dat zie je vanzelf als je het centrum in loopt.

 

About Lynda Hovens