Keep calm and carry on

By 23 december 2015 Blog No Comments

Tweede kerstdag 2015. Ik hoop dat jullie het allemaal gezellig en naar je zin hebben. Kerstmis is de tijd van warmte, licht en aandacht voor elkaar. Kerstmis staat voor veel mensen gelijk aan even helemaal bijkomen van alle drukte van de afgelopen tijd. Je opmaken voor de laatste week van weer een jaar. Terugkijken en misschien zelfs wel plannen maken voor het komende jaar. Beetje lummelen en lekker doen waar je zin in hebt. Onder het motto “niks moet en niksen mag”! Zo zou het moeten/kunnen zijn….toch? Veelgehoord zijn echter de verhalen over de “verplichte nummers” en de enorme drukte die aan de feestdagen vooraf (schijnen te )gaan. Hollen, rennen, vliegen om alles op tijd af en in huis te krijgen want we willen dat het met kerst perféct gaat. Alleen dat voornemen bezorgt mij al kriebels her en der want dat is wel een enorme druk die je jezelf oplegt als je het mij vraagt maar hee…….als JIJ het leuk vindt om zo te doen…..doen! Wil je niet een klein steuntje in de rug? Een beetje hulp om de opgebouwde kerststress tegen te gaan?

Het is voor alles en iedereen sneu als er dingen van buitenaf zóveel indruk maken dat er stress door ontstaat. Onder druk en vol stress functioneren we niet optimaal (uitzonderingen daargelaten), we voelen ons beroerd en zouden de boel het liefste de boel laten. Als ik bijvoorbeeld kijk naar een van mijn twee dochters die vooral bij het woord “presentatie/spreekbeurt” al rode vlekken in haar nek krijgt en liefst van de aardbodem verdwijnt. Ze wéét dat iedereen het moet doen maar dat helpt háár niks!

En als je het zelf dan niet nodig hebt, hoe is het met je huisdieren? Hond en kat zouden, als ze het zouden weten, nu al onrustig worden van de wetenschap dat er straks op oudjaarsavond weer enorm veel lawaai geproduceerd zal worden. Lawaai en rare lichtflitsen. Vooral dat lawaai maakt enorme indruk op onze huisdieren en vaak zijn ze enorm van streek. Dat is toch sneu?

bach rescue voor huisdieren

 

Bach Bloesems en dan met name Bach Rescue druppels/spray/bonbons kunnen je helpen! Geen versuffende ingrediënten, geen kalmeringstabletten maar een middel dat op basis van bloemen!

  • De Pet rescue druppels zijn overigens zonder alcohol. Als je het middel voor je huisdier wilt gebruiken is het wijs om daar nú al me te beginnen. 4 druppels in water of voer met een maximum van 24 druppels per dag.
  • De variant voor mensen bevat wel alcohol maar mag gewoon ook door de jeugd gebruikt worden. De alcohol is puur voor de houdbaarheid gebruikt. Begin bij eigen gebruik gewoon met steeds twee spraytjes onder je tong. (met een maximum van 20 spraytjes per dag) Het flesje is zo klein dat het gemakkelijk in je (school)tas past. Dus in tijden van bijvoorbeeld examens of grote werkdruk kun je hier gerust gebruik van maken. Waarom niet? Het is op natuurlijke basis en het heeft geen vervelende bijwerkingen. De een knijpt in een stressbal en de ander gebruikt Bach Rescue. Er zijn overigens veel meer Rescue varianten dus er is er altijd wel eentje die bij jouw situatie past.

bach rescue

Bach Rescue is natuurlijk maar één onderdeel van het complete pakket van de Bach Bloesems. Als je er interesse in hebt kun je alle informatie in de winkel krijgen. Daar krijg je ook tips die specifiek bij jouw hulpvraag passen.

Keep Calm and Carry On

 

bron: rescuespray.nl

About Lynda Hovens