Klugtig en katervrij!

By 11 februari 2017 Blog No Comments

Hebben we ze nu allemaal? De “grote” Prins, de ouderen Prins, de jeugd Prins én kinder Prins en Prinses, ze zijn allemaal bekend ( van harte gefeliciteerd allemaal!) en zowel voor als achter de schermen heerst er enorme bedrijvigheid op weg naar Gekke Maondaag 2017 ! Waarom begin ik daar nu wéér over? Voor de hand liggend toch? Het wordt voor de vierders een periode waarin hun leef- en eetgewoontes (drinkgewoontes?) flink anders zullen zijn dan normaal. Anders is de vorm van minder uitgebalanceerd en minder gezond. Dat het feestje gevierd moet worden is duidelijk, dat er een manier is om tóch goed voor jezelf te blijven zorgen ook!

Het is natuurlijk niet alleen die Gekke Maondaag. De Carnaval zelf komt er ook aan en alle “tussendoorfestiviteiten” doe je dan ook …nog even tussendoor.  Leve het leven maar de “kater” wordt zo groot als je niet nu toch een beetje met zorg met bijvoorbeeld je lever omgaat. Je lever is een orgaan met meerdere functies en door bv een overvloed aan alcoholische versnaperingen krijgt diezelfde lever er flink van langs.

Kun je je lever een handje helpen?
Jazeker kan dat! Je kunt bijvoorbeeld Mariadistel gebruiken om de belasting van de lever te verminderen bij overmatig alcoholgebruik. HA! Da’s handig, je neemt Mariadistel in vóór je gaat stappen. Hele fijne bijwerking is dat het je kater de dag erna enorm schijnt te beperken! (8x hoe /wat/waarom over een kater kun je hier nalezen)

Hoofdpijn, misselijkheid, algehele malaise, wat doe je eraan?
Goed voorbereidt zijn dus als je niet van plan bent geheelonthouder te zijn tijdens de aankomende feesten. Feesten is leuk, een drankje hoort daar dan misschien wel bij en als je zorgt voor een goede voor- en nazorg voor je lever blijft het allemaal leuk!

Na afloop van elk goed feestje komt de schoonmaakploeg, toch? Wil je na afloop van al dat feesten écht iets goeds doen voor je lever? Een flinke boost zeg maar, je lever belonen door ‘m eens goed te reinigen na al die alcohol. Artisjok bevat stoffen die je lever beschermen en levercellen helpen herstellen. Het is dus een prima kuur na een periode van (overmatig) alcoholgebruik. Twee weken kuren en je reinigt niet alleen je lever, je stimuleert ook je spijsvertering, helpt je cholesterolgehalte verlagen én zuivert je bloed. Heerlijk zo’n oppepper voor een van de belangrijkste organen in je lichaam.

Twee supertips om de (dubbele) kater een stap voor te blijven! Hoef je je alleen nog maar druk te maken over je pekske want ook de schmink ligt voor je klaar in de winkel. Kwasten, sponsjes, palletjes met de leukste kleurencombinaties, brillen, boa’s, wimpers etc.

Afbeeldingen13

Maak er wat moois van!

Lynda

P.s. Maandag en dinsdag is onze Natuurdrogist gesloten
Vanaf woensdag 10.00 uur staan ze weer fris en fruitig voor je klaar

 

 

bronnen: gezondheidsnet, facepaintingideas.com, deavita.fr, fridaspeach

About Vera Vercoulen