Lekker eten voor iédereen!

By 3 april 2017 Blog No Comments

Ik vínd dit tof! Informatieve avonden houden over voedselintolerantie is één……met een assortiment voedingsproducten komen die speciaal voor mensen met zo’n intolerantie is te gek!  En dan moet je weten dat ‘onze Natuurdrogist’ de éérste is in Nederland die, in samenwerking met Fructoosje, dit merk zal gaan verkopen. Dán mag je jezelf echt wel een ‘regionale speciaalzaak’ noemen hoor. Hier gaan heel veel mensen met een voedselintolerantie heel blij mee zijn.

Hoe heet het en wat is het?
De merknaam is Frusano en alle producten van dit merk zijn fructose-arm en lactosevrij. Het grootste deel van het assortiment is daarnaast ook nog eens glutenvrij, melkvrij en vegan en passen daardoor in een FODMAP– dieet. (Het FODMAP-beperkte dieet is o.a. bestemd voor patiënten met een Prikkelbare Darm Syndroom(PDS)).
Het zijn voedingsmiddelen zonder kristalsuiker, sorbitol of andere suikervervangers, en zelfs zonder kunstmatige zoetstoffen. Frusano maakt gebruik van druivensuiker en fructosevrije glucosestroop met een hoog aandeel van meervoudige glucose ketens.

Vanaf donderdag zal er een mooi nieuw merk in de schappen staan.  Het assortiment bestaat uit:

  • Snoep
  • Chocolade en chocoladepoeder
  • Jams
  • Koekjes, mueslireep en cheesecake
  • Siropen (waaronder vlierbloesem, ik kan niet wáchten)
  • Rijststroop, hét alternatief voor honing of huishoudsuiker
  • Tomatenketchup
  • Mayonaise

Goed om te weten over Frusano
Oorspronkelijk zijn de producten van Frusano ontwikkeld voor mensen die last hebben van een fructose intolerantie of die om andere redenen fructose en sucrose (kristalsuiker) moeten vermijden. Druivensuiker levert op korte termijn een energie-boost, de glucose ketens uit de glucosestroop gaan langzamer de bloedbaan in en zorgen zo voor de lange termijn energie. Gezonde zoetheid voor een duurzaam welzijn en, een insider tip onder de atleten, pure energie zonder kristalsuiker! Geen bittere nasmaak of opdringerige zoetheid zoals in veel suikervrije producten, kunstmatige zoetstoffen of andere suikervervangers.

Je snapt dat dit assortiment een aanwinst is voor de winkel, een zegen voor de mensen met een intolerantie maar zeker ook een aanrader voor ons iedereen die graag wat minder suiker in zijn/haar voedingspatroon zou willen zien. Lekker eten, we houden er allemaal van en nu….kan iedereen daar ook lekker van genieten!

Tot donderdag dan maar? Alle informatie is voorhanden en misschien is er zelfs wel wat te proeven.

About Lynda Hovens