Jij en je huid

By 5 februari 2016 Blog No Comments

Scheid jij afval? Je houdt dus het plastic afval apart? Top! Waarom doe je dat eigenlijk? Ah, voor ons milieu! Ik snap het, dat is zeker belangrijk! Maar, waarom stel je je huid dan wel nog steeds bloot aan allemaal die synthetische rommel en chemische toevoegingen? Alles wat jij op je huid smeert komt uiteindelijk in ons afvalwater en dus in ons milieu. Daar komt nog eens bij dat de meeste bekende merken die je standaard in de schappen ziet bij supermarkt of drogisterij vol met parabenen zitten. Parabenen zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Chemische stoffen…..op je gezicht, armen, benen etc. Je begrijpt waar ik heen wil? Naar natuurlijke huidverzorging 🙂 .

We zijn dol op lekkere luchtjes, producten die onze huid lekker zacht maken en schuim….véél schuim! Enig idee welke stoffen ervoor zorgen dat je product zo lekker schuimt? SLS* (sodium lauryl sulfaat) zorgt daarvoor en laat dát nou een stof zijn die eigenlijk zou moeten vermijden. Producenten blijven het graag gebruiken omdat het een goedkoop ingrediënt is en dus zorgt voor lekker veel schuim. Je ziet dit ingrediënt ook in heel veel shampoos terug. Nadeel van dit spul is dat het je huid lui maakt, het droogt je huid namelijk enorm uit waardoor je vanzelf meer zult moeten gaan smeren/gebruiken. Zo krijgt de producent zijn cirkel rond. Voor jóu zaak om je huid weer actief te krijgen en gewoon lekker zelf het werk te laten doen. Je huid heeft namelijk voor oorsprong een zelf de eigenschap om te vetten maar al die chemische toevoegingen zorgen er op een kunstmatige manier voor dat je huid zacht wordt máár ontvet ‘m daarmee ook enorm.

Dus! Aangezien je huid je grootste orgaan is (een volwassen persoon heeft ca 1.5/2 m2 aan huid) zul je er zuiniger mee om moeten gaan springen. Althans, je moet natuurlijk niks maar met al deze informatie zou het jammer zijn als je moedwillig je huid blijft beschadigen toch? 😀

Wil je graag bij je vertrouwde standaard merk met parabenen blijven, be my guest….vrijheid blijheid, even goede vrienden hoor. Er zijn genoeg smeersels die je uitgedroogde huid misschien wel weer zogenaamd op zouden kunnen lappen.

zarqa natuurlijke huidverzorging

Sta je open voor verbetering en wil je huidproblemen voorkomen lees dan gerust even door.

Het kan ook anders, heel anders. Als je een probleemhuid hebt of wilt voorkomen (was dat niet beter dan genezen?) en helemaal terug wilt naar de basis van de huidverzorging én het herstellend en verzorgend vermogen van je huid weer zo optimaal mogelijk wilt krijgen zou je de producten van ZARQA eens moeten proberen. ZARQA zorgt voor een natuurlijke balans voor je huid. Het is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op huidallergie tot het minimum te beperken.

Belast je huid niet met parfum, conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen. Je dénkt dat je je huid daar een plezier mee doet maar eigenlijk doe je dus juist het tegenovergestelde. Je maakt je huid lui, haalt de natuurlijke balans weg én je werkt problemen juist in de hand. Je dénkt dat je huid zacht is maar eigenlijk ben je ‘m dus gewoon aan het drogeren zeg maar. Eenmaal “verslaafd” aan chemie begint het gedonder. Een droog en trekkerig gevoel, jeuk, schilfers, rode vlekken, vale kleur, pukkels etc.. ZARQA herstelt dat allemaal én kan dat zelfs voorkomen. Zelfs mensen met psoriasis zouden ZARQA en hun mogelijkheden eens van dichterbij moeten gaan bekijken.

Veel ZARQA producten bevatten mineralen en zouten uit de Dode Zee (de baby- en kinderlijn niet, hun huid is nog niet helemaal klaar met het ontwikkelen van de eigen beschermingsfunctie). De verzorgingslijn is ook/juist geschikt voor de gevoelige huid, is 100% parfumvrij (maar dan ook écht geurloos), conserveringsvrij en puur en natuurlijk. De lijn bevat producten voor je gehele lichaam, van top tot teen en dan ook écht van je kruin tot je tenen.

zarqa natuurlijke huidverzorging

Wat zou een reden zijn om het níet te proberen? Bovenstaande informatie lijkt mij vrij overtuigend positief. O wacht, de schreeuwende reclames van grootgrutters en discountdrogisten dat die ene fles nu maar 2 euro kost? In eerste instantie denk je dus aan je portemonnee en niet aan je eigen welzijn én aan het welzijn van ons milieu (nu en later)? En als ik je uitleg dat je van dit product dus veel minder nodig hebt per keer om tot het gewenste resultaat te komen? Heb je dus op termijn minder flessen en tubes bij je afval. Een dikke plus als je het mij vraagt. En reken je even mee? In de tijd dat jij 4 standaardflessen hebt gebruikt ben ik nog aan mijn eerste fles bezig……..u ziet het prijsverschil slinken? En vergeet nooit dat alles wat jij op je lichaam smeert en spuit uiteindelijk gewoon in die grote indrukwekkend prachtige oceanen terecht zal komen?

zarqa natuurlijk huidverzorging voor kinderen

En zo kan ik nog een tijdje doorgaan, doe ik niet want ik geloof dat ik al aardig “los”ben gegaan hierboven. Waarom? Omdat ik fan ben, omdat ik zo graag wil dat jullie dat ook ervaren en eens die keuze voor jezelf (en je gezin) te durven maken! Kies voor datgene dat goed is voor jóu en de wereld om je heen. Da’s best die “euro extra” waard toch?

zarqa natuurlijke lichaamsverzorging

Trouwens, het prijsverschil hebben ze voor dat laatste duwtje in je rug een stuk kleiner gemaakt. Op elk tweede artikel van ZARQA krijg je 50% korting!

zarqa natuurlijk gezichtsverzorging

WEET: als je overstapt van een standaard product naar een natuurlijk product dat je huid en haar even zal moeten afkicken van de chemische stoffen en daardoor een tijdje iets anders aan kan voelen.
WEET: je bent op de goede weg, geef het even tijd!

Ben je net als ik en wil je tóch een lekker geurtje aan je verzorgingsproducten dan zijn bijvoorbeeld Weleda en Lavera aanraders! Ga er maar eens aan ruiken, uitgebreidere informatie over de visie en de ingrediënten en werking van deze merken zal beslist ergens in de komende weken of maanden volgen. Dit waren ruim 1000 woorden rondom ZARQA, ik zeg tijd voor weekend! 😛

*Bron: Detergent Penetration into Young and Adult Eyes / Dr. Keith Green. – Department of Ophthalmology Medical College of GA, Augusta GA :
SLS DRINGT DOOR IN DE OGEN EN WEEFSELS. Uit testen is gebleken dat SLS binnen kan dringen in de ogen en in lichaamsweefsels (hersenen, hart, lever, etc.) en dat ze hier lange tijd in blijven zitten. Met name bij het gebruik van shampoo en zeep met SLS, is er grote kans dat het doordringt in ogen en andere weefsels. Met name bij kinderen is dit gevaarlijk, omdat ze nog in de groei zijn, kan het een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van hun ogen, omdat SLS de eiwitten van de cel aan kan tasten. Eiwitten zijn de bouwstenen van de cel en dus wanneer deze worden aangetast, kunnen de ogen zich niet goed ontwikkelen.

About Lynda Hovens