Theetje? Iemand?

By 29 januari 2016 Blog No Comments

Hallo Grubbenvorst! Zijn jullie allemaal weer een beetje bijgekomen van het voorgaande weekend? Wat een partytrain trok er door ons dorp!

Voor de mensen buiten de “Parelgrenzen” (red. Grubbenvorst =  Parel aan de Maas), vanaf vorige week vrijdag namen mijn dorpsgenoten een enorm voorschot op de Carnaval met als hoogtepunt de Gekke Maondaag  van afgelopen…..uh…maandag dus. Onder een stralende zon en beloond met een heerlijk temperatuurtje deinde en walste ons dorp door de dag.

Over een week zullen veel vierders alweer staan te trappelen om dat allemaal nog eens dunnetjes over te doen tijdens de Drie Dolle Dagen aka Vastenaovend. Topsport, daar lijkt het op. Een aantal dagen achter elkaar feesten, zingen en dansen. Geweldig leuk natuurlijk maar neem je de aankomende week even een break? Zullen we het met z’n allen gewoon een kalmpjes aan gaan doen? Even pas op de plaats en éven niet de Kampioenen van de Nacht zijn? Lekker op tijd slapen, goed eten en op z’n tijd een ontspannende kop thee!

kruidenthee

Thee en sapjes, daarmee gaan we ons lichaam (en onze geest) eens lekker verwennen. Thee is net als in bad gaan maar dan van binnen zeg maar…..heerlijk ontspannend en je voelt de warmte door je lichaam trekken. Als je daarbij ook nog eens kiest voor thee die door de gebruikte ingrediënten iets voor je doet ben je helemaal goed bezig!

Weet je wat we doen? We organiseren gewoon een theekransje deze week! Thee, een vruchtensapje én wat lekkers! Lekker relaxen en genieten, niks mis mee, zou je vaker moeten doen 😉 . De hele week kun je in de winkel de vruchtensappen van Schulp gaan proeven. Ze hebben ook kleine flesjes die je heel handig mee kunt nemen voor onderweg. Ook zullen er tijdelijk twee nieuwe theemerken verkrijgbaar zijn. PUKKA en YOGI zijn twee bekende theemerken die hun organische theesoorten mengen met kruiden en/of specerijen die een weldadige uitwerking op je lichaam en geest zullen/kunnen hebben. Waar kun je uit kiezen?

YOGI:

 • Bedtime (ontspannend, harmonieus, kalmerend)
 • Calming
 • Classic
 • Fresh mind bio
 • Throat comfort (verzachtend, verwarmend, beschermend)
 • Women’s energy
 • Women’s tea

PUKKA:

 • Detox ( daar hebben we inmiddels genoeg over gezegd toch?)
 • Lemongrass & ginger
 • Night time (korenbloem, lavendel en limoenbloesem)
 • Relax
 • Three mint
 • Three tulsi
 • Vanilla chai (vanille, kaneel, gember, kardemom, venkel en zoethout)

IMG_2295

IMG_2298

Ik heb niet overal de ingrediënten of werking achter gezet omdat je dan gewoon teveel informatie ineens krijgt. Ga in de winkel ruiken, dat doet al een hoop. Kies een moment waarop je zou willen gaan genieten van een lekkere kop thee en kies aan de hand daarvan de meest geschikte thee.

YOGI heeft aan zijn theezakjes een labeltje met een spreuk hangen. Op elk labeltje een andere tekst dus je hebt als je wilt ook nog wat om over na te denken de aankomende week.

Alle kruidenthee is zonder cafeïne! We gingen relaxen toch? Kunnen we cafeïne best even missen (of alleen ’s morgens gebruiken) . Ook zijn ze allemaal o.a.  “organic”, geschikt voor vegetariërs en glutenvrij. (Oh oké, soyavrij, koosjer, vegan, zuivelvrij ook nog. Daar ging mijn poging om niet teveel informatie te verstrekken!)

IMG_2301

Het belangrijkste? Ze zijn erg lekker…en aankomende week in de aanbieding. Je krijgt namelijk op het hele assortiment (bovengenoemde theesoorten) 20% korting! En als cherry on top….een overheerlijk granolarotsje op de  (thee)koop toe! Gemaakt met de inmiddels mateloos populaire huisgemaakte granola van Vera natuurlijk! (nauwelijks aan te slepen, eerlijk!) Granola met een laagje chocola.

IMG_2307

Dat het lekker is geldt natuurlijk ook voor alle Schulp sappen. Ga proeven in de winkel en kies je favoriet. Ook voor veel sapjes geldt weer een leuke actie! Wil je het groot aanpakken de aankomende week/weken dan neem je de saptap. 5 liter sap die je na openen nog wel 60 dagen zou kunnen bewaren (ook ongekoeld). Zou kunnen, gaat je niet lukken, moet je niet willen 😛 .

Thee en sap dus. Nieuwe versie van “Drank en Drugs”.
“Want er is thee…en sap….er is thee …en sap” (en chocola!!)

PS: voor de grootverbruikers, de theeleuten, de mensen die graag hun thee “to go” hebben. Er zijn thee-infusers! Thee onderin, heet water erop, beschermhoes erom en gaan! Bij zo’n glazen infuser krijg je meteen een zakje losse “weer en wind” thee gratis.

IMG_2310c40cbdda4f5f6cc48f3ca34db3ce8d7eRelaxte week!

 

About Lynda Hovens