Voedselintolerantie

By 11 maart 2016 Blog No Comments

Wat doen wij dagelijks, vinden wij vooral gezellig in gezelschap en zullen wij niet afslaan op een feestje? Eten! De een kan alles eten en komt geen gram aan en de ander moet toch echt opletten en een beetje balans houden om niet te zwaar te worden. Als we aan een dieet denken is dat 9 van de 10 keer een dieet dat gericht is op gewichtsverlies of beheersing. Er zijn echter meer redenen waarom mensen op hun voeding (moeten) letten. Voedselintolerantie is geen lolletje maar het hoeft niet zo’n basic dieet te zijn als men vaak denkt.

Natuurlijk is het hartstikke naar om met bijvoorbeeld een lactose, fructose of gluten intolerantie geconfronteerd te worden. Vaak heb je het niet meteen in de gaten wat er eigenlijk aan de hand is. De symptomen zijn vaak van dien aard dat je niet eens aan een voedselintolerantie dénkt. Jij niet, je natuurdrogist wel! Als je veel last hebt van bijvoorbeeld vermoeidheid, darmklachten, uitslag/eczeem, droge huid, hooikoorts…zomaar….zonder aanwijsbare oorzaak, leg het dan eens voor bij de drogist. Veel klachten neem je voor lief, die heb je eenmaal gekregen. Maar weet dat ze een oorzaak (kunnen) hebben.

Héb jij een voedselintolerantie of vermoed je dat dat weleens de oorzaak kan zijn van al je (vage) klachten? Via de huisarts kun je je laten testen voor een aantal intoleranties. Eenmaal getest en intolerant bevonden blijkt de oorzaak van je klachten terug te voeren naar een voedselintolerantie.
En nu?
Ga dan op zoek naar goed advies, laat je niet wijsmaken dat je alles maar moet vermijden en weglaten en ermee moet leren leven! Een goede diëtist en zelfs een ervaringsdeskundige kunnen je écht helpen en zullen samen met je op zoek gaan naar de juiste balans voor jou. Zo’n dieet is namelijk nooit standaard, voor iedereen is dat anders. Neem fructose, misschien kun je wel lekker genieten van frambozen maar krijg je van appel meteen klachten. Dat zul je allemaal uit moeten gaan proberen. Hoe dat werkt en welke mogelijkheden er voor jóu zijn (niet voor de hele groep “mensen met een voedselintolerantie”) kun je te weten komen als je bijvoorbeeld de informatieavond Voedselintolerantie bezoekt. Christa Kunzeler (van de website Fructoosje én ervaringsdeskundige die zich er écht helemaal in verdiept heeft) zal, samen met Vera, je uitgebreid en duidelijk informeren over wat een voedselintolerantie nou precies is en hoe je daar wat aan kunt doen én toch lekker kunt blijven eten.

Wist jij bijvoorbeeld dat het eigenlijk neerkomt op een barrière in je darmen die niet meer functioneert, die kapot is? Hoe je die kunt herstellen en daarmee je probleem kunt verminderen of zelfs laten verdwijnen is eigenlijk heel simpel. Er zijn namelijk natuurlijke producten die je in kunt zetten om je probleem te verminderen en soms zelfs helemaal op te lossen! Het kost even tijd maar dan heb je ook wat, het gaat hier tóch om je gezondheid.

Het is het luisteren waard toch? Je bent van harte welkom als je je eerst even aanmeldt in de winkel. Je gaat die avond antwoorden en oplossingen krijgen maar ook tips voor voeding én je mag dingen proeven! Ik zeg gaan! Ik weet zeker dat je opgelucht en optimistisch naar huis zult gaan na afloop!
Donderdag 17-03-2016 | 19.30 uur | Vera Beauty & Health |  € 7,50 p.p | opgeven: dio-vera@ziggo.nl

Lekker eten zonder klachten, ik wens het je!

Het recept van deze eiwrap met zalm staat hier duidelijk beschreven. Vrij van gluten, lactose en fructose en geen geraffineerde suikers. Wist je dat de kokosolie bij de Natuurdrogist verkrijgbaar is? Voor de grootverbruikers zelfs in een emmer (!) van 2 ltr. Je kunt ze vinden in het rek van Bountiful.

 

 

 

bron foto header: prozis.com
bron foto recept: gezondheidenco.nl

About Lynda Hovens