Voetverzorging en Valentijn

By 12 februari 2016 Blog No Comments

Klaar nu! Na 3(4…5?) dagen feesten en voetjes van de vloer is het tijd om je onderdanen wat rust en aandacht te geven. Niet alleen de voetjes omhoog maar écht even flink in de watten leggen, ze hebben het verdient.

Je staat er misschien niet zo bij stil maar wat moeten je voeten toch allemaal doorstaan? De hele winter steken we ze dagelijks in de warmste sokken, schoenen en pantoffels. Ze mogen vooral niet koud worden. Logisch natuurlijk maar een goede voetverzorging bestaat uit meer dan alleen maar warm en droog houden. En hoe kun je verwachten dat je poezelige voetjes straks weer slipperproof zullen zijn als je er geen tijd en aandacht aan besteedt? Als je in de lente (weer) mooie en verzorgde voeten wilt hebben en je gelakte nagels (dames, talking to you) weer mogen twinkelen in de zon dan is actie nú geboden! Dat hoeft echt niet veel tijd te kosten of “gedoe” te zijn. Als je je lichaam toch al insmeert na het douchen kun je toch net zo goed meteen even die voeten meenemen? Elke avond voor het slapen gaan even een paar minuten je voeten verzorgen levert al enorme fijne resultaten op.

voetverzorging

Ik loop het liefst op blote voeten, zomer en winter. De weg naar de container achter in de tuin leg ik dan ook vaak blootsvoets af en in de zomer zijn slippers echt het minimale dat ik duld aan mijn voeten (omdat het beter is want anders….). Dat vraagt natuurlijk veel van mijn voeten maar daar zet ik dan maar een goede voetverzorging tegenover want ik weiger om de hele dag met schoenen/slippers aan te lopen. Tikkie eigenwijs en dwars dus inderdaad maar geen probleem lijkt me als je bewust met de verzorging bezig blijft. Het hele jaar door.

Optimist die ik ben reken ik erop dat ergens in april de eerste “blote voeten dag” zich wel weer aan zal dienen en dan moeten de voeten dus in shape zijn.

Er kunnen best wat dingen komen kijken bij de verzorging van je voeten. Als je bijvoorbeeld kalk-/schimmelnagels hebt dan zul je tijd en moeite moeten investeren en nu moeten beginnen. En wist je dat er voetbehandelingen zijn die méér dan alleen je voeten eens goed verzorgen? Er zijn misschien wel wat kwaaltjes waar je al een tijdje last van hebt die je zou kunnen laten oplossen met een voetreflexbehandeling. Volgens de reflexologie zijn er reflexgebieden in handen en voeten. Elk deel van je lichaam wordt weerspiegeld in zo’n gebied als het waren. Door een bepaalde “drukpuntmassage” zouden die kwalen vermindert en zelfs genezen kunnen worden. Wie je daar alles over kan vertellen is Helen Clark. Zij zal de aankomende week 4 dagen in de winkel zijn om je er alles over te vertellen én om je voeten eens lekker onder handen te nemen. Zo’n behandeling kost normaal gesproken 45 euro per uur maar speciaal voor jullie zal ze tegen een kleine vergoeding (12,50 euro) je in 30 minuten laten kennismaken met de voetreflexologie en je voeten meteen behandelen. (je voeten worden eerst lekker gewassen) Geniet een half uurtje, wordt weer wat wijzer en ga met een leuke goodiebag weer naar huis. Vera kan je daarna alles vertellen over hoe een basis voetverzorging eruit zou moeten zien en waar je nu al mee zou kunnen beginnen.

Wil je dat weleens proberen, zo’n behandeling? Als je zeker wilt zijn van een plekje,  reserveer dan in de winkel ( 5 euro aanbetaling) voor één van de volgende dagen:

Maandag 15-02       vanaf 14.00 uur
Woensdag 16-02     vanaf 10.00 uur
Donderdag 17-02    vanaf 10.00 uur
Vrijdag 18-02            vanaf 10.00 uur

Bij reservering krijg je een voetscrub mee om je voeten thuis voor de behandeling al voor te bereiden.  Je kunt ook zonder afspraak de winkel binnenlopen, misschien is er net een half uurtje voor je vrij.

Zo’n behandeling door Helen lijkt me een goed begin om het voetenseizoen officieel af te trappen. Gun jezelf een fijne voetscrub, een lekker ontspannend voetenbadje, een voetverzorgingsproduct en eventueel een leuk kleurtje nagellak. Zo kun je op goede voet de lente tegemoet.

 

valentijnscadeautjes

Aanstaande zondag is het Valentijnsdag (dat wist je natuurlijk wel al 😉 )en hoe leuk zou het zijn als je je Lief een fijn pakketje voetverzorging cadeau zou doen? Mét waardebon voor een behandeling door Helen natuurlijk. Hartstikke origineel, geef toe! Wil je het wat traditioneler aanpakken verwen hem/haar dan met een lekker geurtje. Speciaal voor Valentijnsdag krijg je vandaag en morgen 25% korting op alle luxe luchtjes.

 

Let love rule!

 

 

 

 

 

 

About Lynda Hovens