Te voet…

By 12 augustus 2016 Blog No Comments

Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat ik over voetverzorging schreef. Destijds omdat je voeten het na het carnaval wel fijn zouden vinden om even extra aandacht te krijgen. Nu zitten we midden in de zomer (?!) en lopen we het liefst op onze blote voeten of slippers. Misschien toch weer eens tijd om onze voeten van dichtbij te bekijken.

Als je het goed wilt doen verzorg je het hele jaar door je voeten, dat lukt niet altijd merken ze bij de natuurdrogist.  Veel voorkomende klachten en kwaaltjes kunnen echt voorkomen worden. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen toch? Je loopt elke dag, de hele dag op je voeten. Als je daar kwaaltje aan krijgt heb je daar dus echt heel veel last van. Pijnlijke voeten weerhouden je van lopen en dat is al helemaal niet de bedoeling. We moeten in beweging blijven, elke dag 10.000 stappen en je bent goed bezig. Daar heb je dan wel gezonde voeten voor nodig.

herome voetverzorging

Voetverzorging
Je kunt ervoor kiezen naar de pedicure te gaan maar je kunt ook al heel veel zelf doen.

  • Neem een voetbad
  • Zorg voor schone sokken elke dag
  • Smeer ze, net als je gezicht, elke dag in. Er is een speciale voetencrème die op voeten en hun wensen is afgestemd.
  • Verzorg je kalknagels om erger te voorkomen
  • Neem in de verzorging ook meteen je benen mee
  • Ga zweetvoeten zoveel mogelijk tegen
  • Voor mooie slipperproof voeten moet je kloven voorkomen/behandelen. Ook daar is speciale klovencrème voor, je hoeft het er alleen maar op te smeren.

IMG_4182

Maak van je voetverzorging een gewoonte, net als douchen, tandenpoetsen etc. Als het eenmaal in je systeem zit hebben ook je onderdanen niks te klagen.

Walk 4 the Roses

Zoals je misschien wel weet zit Vera in de organisatie van de stichting Walk 4 the Roses. Een stichting die dit jaar alweer voor de 6e keer een wandeltocht organiseert met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor diverse afdelingen van het KWF. Dit jaar gaat er een deel naar het onderzoek naar leukemie en een deel naar Cliniclowns. De wandeltocht zal op zondag 11 september plaatsvinden. Alle informatie vind je op de website www.walk4theroses.nl , je kunt je daar natuurlijk ook meteen inschrijven. 20 km door onze prachtige gemeente, een route uitgezet door Stichting Landschap Horst aan de Maas zodat de wandelaars ook dit keer weer een mooie en veilige route kunnen lopen.

walk 4 the roses

Stel dat je van plan bent om mee te lopen (we rekenen stiekem wel een beetje op je 😉 . ‘We’ ja want sinds dit jaar ben ik het derde bestuurslid van de stichting) dan is het natúúrlijk zaak dat je voeten in goede gezondheid zijn.

Verzorg evt. wondjes goed, knip je nagels niet te kort af en houd evt. eelt goed onder controle. Vijl je nagels in een rond model en haal overtollig eelt weg met een speciale rasp of steen. Je lichaam kan nog zo fit zijn, als je voeten het laten afweten loop je geen km! Tijd voor actie?

Puur natuur
Ook de voetverzorgingsproducten van de natuurdrogist zijn natuurlijk op natuurlijke basis. Waarom zou je met minder genoegen nemen? Het zijn je vóeten, wees er zuinig op!

About Lynda Hovens