Vakdiploma Drogist

Op 18-09-2012 heeft Vera het vakdiploma Drogist behaald.
Hiermee wordt gegarandeerd dat Vera over de juiste kennis beschikt om u als klant te adviseren over zelfzorggeneesmiddelen.
Wij voldoen hiermee aan de wet- en regelgeving én aan de eisen van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg.

Diploma Drogist (Vera)

Waarborgcertificaat CBD

Op 22-10-2013 behaalden we het Waarborgcertificaat: Erkend Specialist in Zelfzorg
De Erkend Specialist in Zelfzorg is het drogistenkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen. Zelfzorggeneesmiddelen zijn middelen die je zonder doktersrecept kunt krijgen bij de drogist. Bijvoorbeeld pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, oordruppels maar ook middelen tegen reisziekte, huidschimmels of hoofdluis.

Net als bij geneesmiddelen die je op recept krijgt, is het ook bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk voor uw gezondheid om ze op de juiste manier te gebruiken. Want verkeerd gebruik kan schadelijk voor je zijn. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen maar niet voor kinderen, omdat de dosering dan te hoog is. Of het middel mag niet langer dan een aantal dagen achtereen gebruikt worden. Ook zijn er middelen die je niet mag gebruiken als u zwanger bent. Verder kunnen sommige middelen bijwerkingen hebben zoals duizeligheid of misselijkheid. Niet voor niets mogen de meeste zelfzorggeneesmiddelen alleen onder toezicht van drogist of apotheker verkocht worden.
Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt als je een zelfzorggeneesmiddel koopt.
Bij de Erkend Specialist in Zelfzorg ben je daarvoor aan het juiste adres.

Met dit keurmerk willen de drogisten op een goede manier invulling geven aan de wettelijke eis van verantwoorde zorg in de Geneesmiddelenwet.
Je herkent deze drogisterijen aan de blauwgroene sticker op de winkelruit.
5-zekerheden-block

Louis Widmer Basistraining

Op 22-09-2014 behaalden Vera en Tim hun basistraining van het merk Louis Widmer.

Louis Widmer Basistraining Tim Louis Widmer Basistraining Vera

Zarqa Basistraining

In November 2013 hebben we met goed gevolg de basistraining van ZARQA afgelegd.
Zarqa basistraining